کد خبر: ۲۰۸۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴
هر کدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است و در هر فصل باید میوه‌های همان فصل را مصرف کرد تا از بیماری‌ها پیشگیری شود.
به گزارش گروه وبگردی 20:30؛   هر کدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است, در هر فصل باید میوه‌های همان فصل را مصرف کرد تا از بیماری‌ها پیشگیری شود.
 
بالنگ
 
1.دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ می‌گویند.
 
2. طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرین مزه و سرد و تر است ولی سردی آن زیادتر از تری آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.
 
3. بالنگ ترش، ملطف و صاف‌کننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی(استفراغ) صفراوی است.
 
4.بالنگ ترش برای خفقان قلب, تقویت کبد, معده و تسکین حرارت احشا مفید است.
 
خواص لیموترش
 
1.لیموترش  سرد و  خشک است.
 
2. ملطف و از بین برنده خلط‌های غلیظ و لزج است.
 
3. برای سردرد, سرگیجه و ورم‌های حلق مفید است.
 
4. برای خفقان ناشی از سودا, جوشش خون, التهاب معده و قی صفراوی مفید است.
 
5. برای سردمزاجان, اعصاب و سرفه زیان‌آور است و مصلح آن شکر و عسل است.
 
6. طبیعت لیموی شیرین، سرد و تر است و از نظر منافع، بسیار ضعیف‌تر از لیمو ترش است اما مضر اعصاب نیست.
 
خواص نارنگی
 
1. طبیعت آن سرد و تر است.
 
2. نارنگی مفرّح قلب است و خفقان قلب را از بین می‌برد.
 
3. موجب تسکین تیزی خون و صفرا می‌شود و تشنگی را نیز کم می‌کند.
 
4. گُرگرفتی کبد و معده را کم می‌کند و ادرارآور است.
 
خواص نارنج
 
1. ترش آن سرد و خشک است.
 
2. نارنج ترش لزوجتی دارد که برای نزله‌های سینه و سرفه‌های گرم مفید است مخصوصاً اگر با پوست از وسط دو نیم کرده و پس از درآورن تخم‌های آن مقداری نبات کوبیده بر آن پاشیده شود و تا حدّ جوش حرارت داده شود، سپس میل شود.
منبع: تسنیم
نام:
ایمیل:
* نظر: